Technische ploeg

“De Willy Wortels” van ons gezelschap staan onder leiding van Rozalien Scharenborg. De ideeëngroep kan het zo gek niet bedenken of de dame en heren van de technische ploeg weten er wel een oplossing voor. Mooie sfeervolle doeken en zetstukken, verrassende licht-, geluids-, beeld- en rookeffecten. Hier wordt technisch vernuft gevraagd om weer één of ander voertuig rare capriolen te laten verrichten.

Dit alles wordt bedacht en uitgewerkt in onze eigen club-werkplaats. Dit gebeurt meestal op de donderdagavond, zodat ze er zaterdag mee verder kunnen. Tot een maand voor de uitvoering zijn ze hier dan ook te vinden. De opbouw in het theater begint een week van voor de première.

Met een grote trailer, wordt alles in één keer vervoerd. Samen met Koen Reijntjes van het theater krijgt het dan een vaste plek. De doeken in de “toneeltoren”, en de zetstukken en ander attributen krijgen een vaste plek achter of opzij van het toneel.

Tijdens de voorgenerales wordt samen met de “artiesten” geoefend met het wisselen van de decors, zodat de verschillende onderdelen van de voorstellingen in een vloeiende beweging in elkaar overgaan. Daar komt het dus echt op timing aan.

Al met al een onmisbare groep binnen ons gezelschap, waarvoor we altijd wel weer vrijwilligers kunnen gebruiken.

AlloJannao - Haaksbergen - Revue - Hoksebarge - Allô Jannaô - Tone - Gaitjan - Truike - Graads - Leida - Toneel - Theater de Kappen - Buurse - Hoeve - Zang - Dans - Programmaboekje foto's 2023 - kleding
v.l.n.r. Rob van Loosen, Gijs Abbink, Gerjan Ordelmans, Michel Breteler, Fons Nieuwenhuis, Rozalien Scharenborg ontbreekt op deze foto.