De spelersgroep

Een vaste groep van spelers die al sinds de oprichting bijna dezelfde samenstelling heeft: Graads en Jannaô het revue-echtpaar met dochter Truike, Tone de eeuwige vrijgezel, Gaitjan “de oale grèwel” en Leida de zuster van Jannaô.

v.l.n.r. Marli van Sark, Sandy Nijhof, Hennie Overkamp, Jan Gerdes, Truus Landewè, Henk van Sark
v.l.n.r. Marli van Sark, Sandy Nijhof, Hennie Overkamp, Jan Gerdes, Truus Landewè, Henk van Sark.

De personages worden natuurlijk om de zoveel tijd door andere mensen vertolkt. Hennie Overkamp en Sandy Nijhof zijn het echtpaar met Marli van Sark als dochter. Jan Gerdes is de vrijgezel en Henk van Sark neemt de rol van Gaitjan op zich. Truus Landewé is al jaren de “geliefde”zuster van Jannaô.

Net als bij de meeste groepen beginnen de repetities in september. De schrijversgroep heeft dan de meeste schetsen al op papier. Het is dan ook erg belangrijk voor deze groep te weten wie de personages gaan spelen, ook de bijrolletjes, want er wordt meestal op de persoon geschreven, zodat deze zich op een gemakkelijke manier in de rol kan inleven.

Na een aantal leesrepetities, om zich in het verhaal in te leven, wordt begonnen met spelen, dit onder leiding van regisseur Karin van Sark.