De kledinggroep

Waardering alom. Na afloop van de voorstelling nog ff nakletsen in het theatercafé en steevast complimenten over de kleding: “Prachtig, veelzijdig, kleurrijk, wat een plaatje ………en wat een werk!!!”.

Costumieres
Bovenste rij v.l.n.r. Rieky Wijlens, Joke Dreierink. Onderste rij v.l.n.r. Marita Bouwman, Paulien Ottenschot, Miny Nijland.

 

Wanneer de eerste ideeën over de nieuwe show bekend zijn, gaan de dames al kijken welke stoffen en materialen ze nodig hebben. De revue speelt altijd in de winterperiode maar dikwijls spelen de schetsjes zich af in zomerse sferen, dus moet je een jaar ervoor in het voorjaar al op zoek naar stoffen, shirtjes, blouses e.d.

Er wordt kleding gemaakt voor dans, zang en de spelers. Een geluk voor de dames is, dat we een heel hechte groep zijn met weinig verloop. Bepaalde kostuums en jurken kunnen wat langer mee. Toch moet er vaak vermaakt worden, de één is wat afgevallen en de ander juist niet en er is nieuwe aanwas van leden. Voor de opening- en eindshow wordt meestal compleet nieuwe kleding gemaakt; 14 leden van de zang en 8 van de dans. Niet iedereen van de zang en dans doet in elk nummer mee en daar wordt ook weer rekening mee gehouden.

De hoofdrolspelers hebben meestal hun standaard-kleding aan, maar wanneer ze op vakantie gaan in de show, krijgen ze een gepaste vaak komische outfit.

Alles wordt door de dames zelf bedacht, gecoupeerd en uitgewerkt in hun eigen naaiatelier.

Complimenten aan Rikie, Paulien, Miny, Marita en Joke.