De kledinggroep

Waardering alom. Na afloop van de voorstelling nog ff nakletsen in het theatercafé en steevast complimenten over de kleding: “Prachtig, veelzijdig, kleurrijk, wat een plaatje ………en wat een werk!!!”.
Heb je binnenkort een feestje of wil je graag eens helemaal uitpakken voor een optreden of act? Wij verhuren al onze kleding. Denk aan de schoolmusical, een buurtfeest of verkleden als Sarah/Abraham. Hier kun je ons bereiken. En hieronder staan een paar foto’s van diverse kleding. En geloof ons, dit is niet eens de helft!

AlloJannao - Haaksbergen - Revue - Hoksebarge - Allô Jannaô - Tone - Gaitjan - Truike - Graads - Leida - Toneel - Theater de Kappen - Buurse - Hoeve - Zang - Dans - Programmaboekje foto's 2023 - kleding
v.l.n.r. Paulien Ottenschot, Miny Nijland, Marita Bouwman, Joke Dreierink. Rikie Wijlens ontbreekt op deze foto.

Wanneer de eerste ideeën over de nieuwe show bekend zijn, gaan de dames al kijken welke stoffen en materialen ze nodig hebben. De revue speelt altijd in de winterperiode maar dikwijls spelen de schetsjes zich af in zomerse sferen, dus moet je een jaar ervoor in het voorjaar al op zoek naar stoffen, shirtjes, blouses e.d.

Er wordt kleding gemaakt voor dans, zang en de spelers. Een geluk voor de dames is, dat we een heel hechte groep zijn met weinig verloop. Bepaalde kostuums en jurken kunnen wat langer mee. Toch moet er vaak vermaakt worden, de één is wat afgevallen en de ander juist niet en er is nieuwe aanwas van leden. Voor de opening- en eindshow wordt meestal compleet nieuwe kleding gemaakt; 14 leden van de zang en 8 van de dans. Niet iedereen van de zang en dans doet in elk nummer mee en daar wordt ook weer rekening mee gehouden.

De hoofdrolspelers hebben meestal hun standaard-kleding aan, maar wanneer ze op vakantie gaan in de show, krijgen ze een gepaste vaak komische outfit.
Alles wordt door de dames zelf bedacht, gecoupeerd en uitgewerkt in hun eigen naaiatelier.

Complimenten aan Joke, Miny, Rikie, Marita en Paulien.